Izdelava galenove kreme

Po uspešno izvedeni delavnici domače kozmetike, sem se tudi sama odločila, da si naredim kremo. Na internetu sm zasledila naslednji recept:

GALENOVA KREMA

60ml oljčnega olja
30ml destilirane vode, čaja ali hidrolata
7g čebeljega voska

Na vodni kopeli razstopimo oljčno olje  in nastrgan čebelji vosek. Pri tem pazimo, da temperatura olja ne preseže 40°C. Pri tem vam priporočamo, da kupite deviško oljčno olje. Ko se vosek v olju raztopi, mešanico odstavimo z vodne kopeli.Mešanici primešamo toplo destilirano vodo, čaj ali hidrolat. Nato vse skupaj toliko časa mešamo, da se mešanica prične ohlajati in zgoščevati v kremasto zmes.Ko se krema zadosti ohladi, vanjo primešamo po potrebi tudi eterična olja (10-20kpl za obraz, do 100kpl za telo).Kremo shranimo v čistem kozmetičnem lončku. Lonček hranimo na hladnem in temnem, kremo pa porabimo v treh tednih, saj ne vsebuje konzervansov.

Moje mnenje: krema je zelo hranilna, po mojem mnenju je primerna za suho kožo, podplate ali pa kožo po britju. Zelo pomaga tistim, ki imajo suhe roke. Prvič sem jo naredila iz olivnega olja, drugč pa iz kokosovega masla. Ta se bolj hitro vpije in je odlična za telo in tudi za obraz.