Piškotki
Spletna trgovina www.tejka.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se ob obisku spletnih strani shranijo na vašem računalniku. Piškotki nam pomagajo izboljšati vašo uporabniško izkušnjo (na primer omogočajo pomnjenje določenega uporabnikovega vnosa v obrazce naše trgovine, da vam jih ob ponovnem obisku ni potrebno vnašati ponovno).

Katere piškotke uporabljamo?
Nujni piškotki
Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, so nujni za delovanje spletne trgovine in niso namenjeni zbiranju vaših osebnih podatkov. To so, na primer piškotki, ki si zapomnijo uporabnikov vnos v spletne obrazce, nakupovalno košarico,...

Funkcionalni piškotki
Funkcionalni piškotki si zapomnijo izbire, ki jih naredite na naši spletni strani ali pa hranijo določene podatke, ki jih vnesete na naši spletni strani, kot so uporabniško ime. Glede na uporabniško izbiro, nam omogočijo npr. avtomatsko prijavo v spletno trgovino ob uporabnikovem ponovnem obisku.

Funkcionalni piškotki uporabljeni na tej strani vključujejo:

- piškotke za zagotovitev dodatnega nivoja varnosti storitve z zaznavanjem določenih uporabniških akcij, kot so ponavljajoči spodleteli poizkusi prijave v spletno trgovino
- piškotke za shranjevanje tehničnih nastavitev za predvajanje multimedijskih vsebin (hitrost povezave, kakovost slike,...)
- piškotke za izravnavo obremenitve sistema, ki omogočajo pravilno razporeditev uporabniških zahtev na strežnikih
- piškotke za prilagoditev uporabniške izkušnje posameznem uporabniku (izbira barv na naši spletni trgovini, artiklov,...)

Performančni piškotki
Piškotki tega tipa se uporabljajo za statistično analizo obiska spletne trgovine in ne hranijo podatkov, s katerimi bi vas osebno identificirali. Hranijo podatke, kot so najbolj pogosto obiskan del spletne trgovine, število unikatnih obiskovalcev trgovine,...

Piškotki socialnih omrežij
Preko naše spletne trgovine lahko s klikom na za to namenjen gumb dostopate do določenih socialnih omrežij (na primer delite določeno spletno vsebino). Povezave s socialnimi omrežji lahko uporabljajo piškotke, ki so specifični za določeno socialno omrežje.

Kako dolgo piškotki ostanejo na vašem računalniku?
Nekateri piškotki se shranijo na napravo samo začasno in se po končanju brskanja pobrišejo, drugi pa so trajni in imajo določen rok trajanja. Večina piškotkov, uporabljenih na tej strani je trajnih in se samodejno pobrišejo v roku od 90 dni do dveh let po prenosu na vašo napravo. Takšne piškotke lahko pobrišete tudi sami pred potekom tega roka.

Kako nadziram (in brišem) piškotke na moji napravi?
Večina spletnih brskalnikov je nastavljenih tako, da avtomatsko sprejema piškotke, vendar pa omogočajo tudi njihovo avtomatsko zavrnitev. Takšne nastavitve se ponavadi nahajajo v brskalnikovem menuju z nastavitvami (kot so 'Orodja' -> 'Možnosti'). Navodila za vsak brskalnik posebej se nahajajo v brskalnikovi datoteki za pomoč uporabniku.

Seznam piškotkov

Vse piškotke lahko kadarkoli izbrišete v vašem brskalniku po navodilih izdelovalca vašega brskalnika!
 

Ime piškotka                

Opis piškotka:

cookie_ue      

Piškotek, s katerim si spletna stran zapomni, ali ste privolili v namestitev piškotkov ali ne. V primeru zavrnitve namestitve piškotkov vam moramo - ironično - namestiti piškotek, da si spletna stran lahko zapomni vašo izbiro in vas o tem ne sprašuje ob vsakem obisku.

PHPSESSID

Sejni piškotek, ki spremlja vašo pot po naši spletni strani in služi začasnemu shranjevanju vaših vnosov v različnih obrazcih na spletni strani. Njegov rok trajanja je trenutna seja (obisk) - traja do zaprtja brskalnika. Piškotek je obvezen za delovanje spletne strani.

Prestashop-

Piškotki nujni za delovanje spletne trgovine.

_ga

Piškotek s strani Google Analytics storitve za analizo obiska spletne strani, ki nam pomaga pri analizi obiskanosti spletne strani in planiranju izboljšav na podlagi teh podatkov. Piškotek je namenjen razlikovanju med obiski in unikatnimi obiskovalci. Piškotek se ustvari oz. se mu podaljšja veljavnost za 2 leti ob vsakem prikazu posamezne podstrani.